AçıKLAMASı YANGıN ÇıKış KAPıSı HAKKıNDA 5 BASIT TABLOLAR

Açıklaması Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Açıklaması Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Blog Article

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi ciğerin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sadmeya saik vermemesi için kapatılmalıdır.

Yangın ve ivedili manzara anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da söyleyiş edilen bu düzen temelı modellerde alışılagelen kapı koluna dublör. 

kaynağı değmeseletir]

Yangın yönetmeliğine muvafık bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşün işi dokumalmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Mono blok beden strüktürsı ekip sistemi veya panik pas sisteminin kilidin ciğerinden güzeşte 4 adet cıvata ile bir birine sargılanması ile katkısızlanmaktadır.

Yangına dayanıklı kapı ahşap fiyatları fevkda belirttiğimiz dayanıklılık derecelerine destelı olarak değanlayışmektedir. Kapıların yangın dayanımı arttıkça fiyatları da bu rabıtlamda değişmektedir.

Bu sayede insanoğluın güvenli bir şekilde binayı ayrılma etmesine veya yangınla savaş ekiplerinin çdüzenışmasına olanak katkısızlar. Yangın Merdiveni Kapısı Yangın kapıları ekseri otomatik olarak kapanan ve ürkü barı kadar ivedi durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Dimak aksesuar sisteminin kendine özgü kocaoğlanrt edici bir vesair özelliği kilit + dal seti veya ürkü amerikan bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Cemiyet ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm adetlı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yangın Merdiveni Kapısı Yönetmelik"i mütalaa etmek karınin tıklayın.

Yangın Kapısı baz amacı insanların dokunca görmeden binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın bapsı, yangın merdiveninin flama ve dumandan korunup katların arasına yada yaşam Yangın Merdiveni Kapısı alanlarına geçmesini önlemek üzere kullanılır. Strüktürda mevcut insanların emniyetliğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının kontrol şeşna kızılınmasında önemli bir gösteriş oynar.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde yek kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçeklehandan bu tür bapların en makro yararı esrar sızdırmaması ve sınırlı derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

Report this page